Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Cosmopolitan: helft vrouwen ongelukkig over haa...

Mooi & Gezond nieuws

Cosmopolitan: helft vrouwen ongelukkig over haar lichaam

16 juni 2016
Deel met je vrienden
 
Cosmopolitan: helft vrouwen ongelukkig over haar lichaam

Maar liefst 51% van de Nederlandse vrouwen is ongelukkig over haar lichaam, zo blijkt uit recent onderzoek van Cosmopolitan over body confidence. Aan de studie deden bijna 3000 vrouwen (15 tot 56 jaar) mee.

Meer zelfvertrouwen

Cosmopolitan zet zich al jaren in om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven en deed in dit kader onderzoek naar het zelfbeeld van de Nederlandse vrouw anno 2016. “De resultaten laten zien dat er op het gebied van body confidence nog veel te winnen valt”, aldus hoofdredacteur Anne Marije de Vries Lentsch. 

Vergelijken met vriendinnen

Het meest onzeker is de Nederlandse vrouw over haar buik (56%). Het meest zeker zijn ze over de billen (34%), gevolgd door de borsten (31%), benen (21%) en buik (14%). Verder blijkt dat vrouwen hun lichaam maar wat vaak vergelijken met dat van anderen. Het meest onzeker worden vrouwen van het lichaam van hun vriendinnen (63%). 

Diëten onzin

Over diëten is de Nederlandse vrouw stellig: 55% vindt diëten onzin. Maar de vraag ‘Zou je willen afvallen?’ beantwoordt de grote meerderheid (81%) met ‘ja’. Als vrouwen dan toch kiezen om hun eetpatroon aan te passen, geeft 32% aan suiker zoveel mogelijk te skippen. Sporten wordt wel belangrijk gevonden. Maar liefst 81% van de vrouwen zegt meer te willen sporten dan ze nu doen.  

Deze maand in Cosmopolitan

Cosmopolitan komt deze maand met een body confidence issue vol inspirerende tips hoe je je zelfvertrouwen kunt verbeteren. Plus een online report met alle onderzoeksresultaten.

 
Bron: Hearst Magazine
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017