Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Dag- en nachtcrème verschillen als... dag en na...

Mooi & Gezond nieuws

Dag- en nachtcrème verschillen als... dag en nacht

14 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Dag- en nachtcrème verschillen als... dag en nacht
In de Volkskant van 5 mei 2014 stelt Jetske Ultee dat er geen verschil is tussen een dag- en nachtcrème, en dat het niet nodig is verschillende producten te gebruiken. Dat is niet waar. 
 

Andere werking

Het verschil in dag- en nachtcrème zit niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de gebruikte hoeveelheden en daarmee de werking. Er is een groot aanbod van crèmes voor verschillende huidtypes, maar ook voor de jongere en de oudere huid. De samenstelling van producten is daarnaast afgestemd op het dag- en nachtritme van de huid. 
 

Het verschil

Een dagcrème zorgt dat de huid vocht vasthoudt en beschermd wordt gedurende de dag tegen bijvoorbeeld schadelijke UV-straling, wind of koude. Een dagcrème kan bestanddelen bevatten als UV-filters, pigmenten en lichtreflecterende deeltjes, die ’s nachts niet nodig zijn. Dagcrèmes trekken snel in de huid en zijn geschikt om make-up over aan te brengen. 
 
Een nachtcrème is over het algemeen vetter en heeft een rijkere textuur om het herstelvermogen van de huid te ondersteunen. Het bevat naast voedende ingrediënten ook actieve werkstoffen zoals retinol of vitamine C. 
 
De huid rond de ogen is veel delicater dan elders. Oogcrèmes zijn daarop afgestemd. Een oogcrème bevat weinig of geen parfum of andere ingrediënten die de ogen zouden kunnen irriteren, het verdeelt zich gemakkelijk rond het oog en loopt niet uit. 
 

Ingrediëntenlijst 

Aan de ingrediëntenlijst kan je niet zien of het een dag- of nachtcrème is. Dat vergt expertise want met dezelfde ingrediënten, afhankelijk van hoeveelheden en productiewijze, kunnen verschillende producten worden gemaakt met de gewenste textuur en werking. De cosmetica-industrie verbetert haar producten voortdurend op basis van wetenschappelijk (huid-) onderzoek. De consument kiest het product dat zij het prettigst vindt in gebruik voor de 
dag of voor de nacht. 
Bron: NCV
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017