Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht'

Mooi & Gezond nieuws

'Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht'

10 november 2014
Deel met je vrienden
 
'Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht'

Iedere dag een appel eten en daardoor minder last hebben van overgewicht? Volgens onderzoekers van Washington State University is dit mogelijk.

Wettenschappelijk onderzoek

De resultaten van dit onderzoek zijn geplaatst in het wettenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. Volgens de onderzoekers blijkt de Granny Smith stoffen te bevatten die langer voor een vol gevoel zorgen. Naast het voorkomen van overgewicht is er meer uit deze studie gebleken. De onverteerbare stoffen in de appel, die vezels en polyfenolen bevat, kunnen niet door de maag worden afgebroken. Klinkt verkeerd, maar dat is het absoluut niet. Deze stoffen stimuleren namelijk de goede darmbacteriën, verhogen de weerstand en dragen bij aan het voorkomen van overgewicht.

Granny Smith

Naast de Granny Smith hebben de onderzoekers ook het effect van andere appelsoorten bestudeerd. De Granny Smith bleek een positievere werking op de darmen te hebben dan de andere appelsoorten, zoals de Golden Delicous of de Gala. Het nuttigen van de Granny Smith kan de onbalans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen beter herstellen dan andere appelsoorten.

Bron: Nu.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017