Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Dagelijks ijzer slikken verhoogt geboortegewich...

Mooi & Gezond nieuws

Dagelijks ijzer slikken verhoogt geboortegewicht baby

28 juni 2013
Deel met je vrienden
 
Dagelijks ijzer slikken verhoogt geboortegewicht baby
Wanneer een zwangere vrouw dagelijks staalpillen slikt, heeft dit een positieve invloed op haar kind. Iedere tien microgram ijzer per dag verhoogt het geboortegewicht met vijftien gram.
 
Op dit moment raadt de Wereldgezondheidsorganisatie een dagelijkse dosis van 60 microgram per dag aan voor zwangere vrouwen. Dit is een goed advies, concluderen de Britse en Amerikaanse onderzoekers. De positieve effecten voor ijzer nemen namelijk toe tot en met 66 microgram per dag.
Dagelijks staalpillen slikken heeft meer voordelen. Zo is de kans op bloedarmoede veel lager. Ook daalt de kans dat een baby een te laag geboortegewicht heeft. Een geboortegewicht tot 2.500 gram wordt als laag gezien.
 

Voedingssupplementen

In de Benelux is het redelijk gewoon dat zwangere vrouwen voedingssupplementen innemen, zoals foliumzuur, omega-3, vitamine D en ijzer. In veel derde- en vierdewereldlanden wordt dit veel minder gedaan. Hierdoor leiden er jaarlijks tientallen miljoenen zwangere vrouwen aan bloedarmoede.
Bron: Scientias.nl, BMJ
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017