Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Dermatologen waarschuwen voor gevaarlijke stof...

Mooi & Gezond nieuws

Dermatologen waarschuwen voor gevaarlijke stof in cosmetica

20 december 2013
Deel met je vrienden
 
Dermatologen waarschuwen voor gevaarlijke stof in cosmetica
Nederlandse dermatologen waarschuwen voor het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone dat in dagelijkse cosmeticaproducten is verwerkt. De huidartsen zien steeds meer patiënten met problemen door de stof.
 

Klachten

Patiënten hebben last van een zwelling van het gezicht, jeuk, netelroos, roodheid en eczeem. Dat meldt het journalistieke onderszoeksprogramma van de NCRV, de Altijd Wat Monitor.
De problemen komen voor voor bij crèmes, maar het conserveringsmiddel zit ook in make-up, shampoo, zeep, schoonmaakmiddelen, wasverzachters en billendoekjes voor baby's.
 

Onwetendheid

Dermatologen vertellen aan het programma dat de aandoeningen eerst vooral bij kappers en schoonmakers werden opgemerkt, maar nu ook steeds vaker bij de rest van de bevolking. In juni werd het probleem al in Groot-Brittannië geconstateerd, maar gebeurde er in Nederland niets. Volgens de Nederlandse artsen komt dat doordat het nooit goed is gecommuniceerd. "We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat de consument dit niet weet."
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017