Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Doorbraak: kleine wormpjes bestrijden teken

Mooi & Gezond nieuws

Doorbraak: kleine wormpjes bestrijden teken

01 juni 2015
Deel met je vrienden
 
Doorbraak: kleine wormpjes bestrijden teken
Onderzoekers van de Wageningen Universiteit lijken in nematoden, kleine wormpjes, een veelbelovende methode te hebben gevonden om teken te bestrijden. Goed nieuws gezien de grote problemen met teken en de ziekte van Lyme. 
 

Dodelijk wormpje

Hoe het werkt? De nematoden kruipen via lichaamsopeningen in de teken en scheiden een dodelijke bacterie af. Van verschillende nematoden is al bekend dat ze ingezet kunnen worden tegen insecten als eikenprocessierupsen en vlooien, maar nu blijkt dat ook teken gedood kunnen worden door de kleine beestjes. De eerste testen laten zien dat gemiddeld 60 procent van de teken binnen tien dagen sterft nadat ze in contact gebracht zijn met nematoden.
 

Doorbraak

Omdat er buiten bestrijdingsmiddelen bijna niets te doen is tegen teken, kan er volgens Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit gesproken worden van een doorbraak. Wel moet er nog onderzocht worden hoe de wormpjes het best ingezet kunnen worden. 
 
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017