Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Drie kwart van de mensen neemt elke dag een douche

Mooi & Gezond nieuws

Drie kwart van de mensen neemt elke dag een douche

28 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Drie kwart van de mensen neemt elke dag een douche
Ruim 30 procent van de mensen gaat zelfs meerdere keren per dag onder de douche. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Manchester, Edinburgh, Lancaster en Southampton onder 1.802 mensen, zo meldt de Daily Mail. 
Zo’n 20 procent van de mensen wast zich slechts vier keer per week. Vooral oudere mensen blijken zich niet elke dag te wassen.
 

Bad is ontspanning

Het washandje word steeds minder gebruikt. Slechts 29 procent van de ondervraagden gebruikt een washandje. De meesten van hen zien het washandje als aanvulling op de douche of het bad, niet als alternatief. 
Tevens blijkt uit het onderzoek dat het nemen van een bad steeds meer word gezien als een manier om te ontspannen en niet zozeer om schoon te worden.
 

Eczeem

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan het vele wassen. "Meer dan één keer per dag douchen leidt niet alleen tot meer energie en waterverbruik, maar heeft ook gevolgen voor de gezondheid", zo zegt Dr. Alison Browne van de Unitversiteit van Manchester. 
"Het is natuurlijk belangrijk om de handen te wassen na een bezoek aan het toilet, maar onze obsessie met hygiëne heeft ook gevolgen voor onze gezondheid. Het kan leiden tot meer auto-immuunziekten, zoals eczeem."
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017