Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Dutje doen helpt bij leren

Mooi & Gezond nieuws

Dutje doen helpt bij leren

14 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Dutje doen helpt bij leren

Een dutje doen, zorgt ervoor dat informatie beter in het geheugen wordt opgeslagen. Dat geldt althans voor baby’s, zo blijkt uit onderzoek van de University of Sheffield.

De onderzoekers leerden 216 baby’s van 6 tot 12 maanden oud 3 nieuwe taken waarbij ze speelden met handpoppen. Vervolgens ging de ene helft binnen vier uur slapen. De andere helft mocht niet slapen of deed hooguit een dutje van maximaal 30 minuten.

Taken onthouden

De volgende dag werden de baby’s aangemoedigd om de taken van de dag ervoor te herhalen. Baby’s die geslapen hadden, konden gemiddeld anderhalve taak herhalen. Baby’s die niet of nauwelijks geslapen hadden, kregen dat niet voor elkaar. Zij konden zich er niets van herinneren.

"Degenen die na het leren slapen, leren goed. Degenen die helemaal niet slapen, leren niets", zegt Jane Herbert van de University of Sheffield.

Belang voorlezen

De onderzoekers suggereren dat je het beste tijdstip om iets te leren mogelijk vlak voor bedtijd is. Ze benadrukken dan ook het belang van (voor)lezen voor het slapen.

Bron: Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017