Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Eén op de vier kinderen al verbrand deze zomer...

Mooi & Gezond nieuws

'Eén op de vier kinderen al verbrand deze zomer'

21 juli 2014
Deel met je vrienden
 
'Eén op de vier kinderen al verbrand deze zomer'
Een kwart van de kinderen is deze zomer al een keer verbrand door de zon, terwijl de meesten van hen nog niet eens op vakantie zijn geweest. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek, schrijft de Telegraph.
 

Permanente  schade

Ruim 42 procent van de ouders gaf toe dat hun kind ooit een keer zonnebrand heeft opgelopen, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse drogisterijketen Boots onder vijfhonderd ouders. Als kinderen verbranden in de zon lopen ze permanente schade op aan hun huid, iets waarvan de helft van de ouders zich niet bewust is.
 
"Uit dit onderzoek blijkt dat veel mensen weinig weten over bescherming tegen de zon", zegt Clare O'Connor van Boots. "Met het huidig warme weer adviseren we ouders om hun kinderen goed in te smeren. Kinderen zijn nu veel buiten en kunnen in een paar minuten al verbranden."
 

Vakantie

Terwijl de meeste ouders tijdens een vakantie hun kinderen wel vaak insmeren met een zonneproduct, doen ze dat thuis pas als een kind al verbrand is. De meeste ondervraagde ouders vergaten hun kinderen in te smeren en een derde zie geen producten in huis te hebben.
"We adviseren ouders om van bescherming tegen de zon een topprioriteit te maken", zegt O’Connor. "Als de huid roze is, dan is het al te laat, dan is de huid al beschadigd."
 

Beschermen

Een kind beschermen tegen schade door de zon is vrij eenvoudig. In de schaduw blijven en een T-shirt dragen helpt, maar beter is het om een zonnecrème aan te brengen. "Het duurt maar een paar minuten en het beschermt het kind goed", zegt O’Connor. "Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn."
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017