Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Eén op de vijf vrouwen vindt zichzelf overbeha...

Mooi & Gezond nieuws

'Eén op de vijf vrouwen vindt zichzelf overbehaard'

28 mei 2014
Deel met je vrienden
 
'Eén op de vijf vrouwen vindt zichzelf overbehaard'
Zodra de zomer eraan komt is het niet alleen afvallen geblazen, ook de onzekerheid over lichaamsbeharing speelt weer op bij vrouwen. Zij willen dan ook het liefst helemaal glad het zonnetje ingaan. Echter beschouwt 21% van de vrouwen zichzelf als overbehaard, blijkt uit onderzoek van online vrouwenmagazine ze.nl onder meer dan 1200 Nederlandse vrouwen rond de 30 jaar.
 
2% van deze vrouwen ziet zichzelf zelfs als ernstig overbehaard, 63% vindt zichzelf gemiddeld en 15% geeft aan sowieso weinig beharing te hebben op haar lichaam. 
 

Schamen 

Het gevolg hiervan is zichtbaar. Bijna een derde (30%) van de vrouwen geeft aan zichzelf erg te schamen voor haar ongewenste lichaamshaar. 59% geeft aan dit soms te doen en 11% vindt dat lichaamshaar er gewoon bij hoort. Waar vrouwen zich dan het meest voor schamen? 
 
De top 5 is als volgt:
  1. Snorretje (18%)
  2. Haar tussen de billen (17%)
  3. Okselhaar (15%)
  4. Navelstreepje (9%)
  5. Donshaartjes op het gezicht (7%)

Oksel- en schaamhaartrend 

Op het gehele wereldwijde web is het te lezen: oksel- en schaamhaar bij vrouwen maakt een comeback. Echter, de Nederlandse vrouw is hier allerminst klaar voor. Vrijwel alle vrouwen (96%) zien dit (nog) niet zitten en zijn niet van plan aan deze trend mee te doen. 69% hiervan bedankt hier sowieso voor, 27% vindt het wel fijn dat alles niet meer zo glad hoeft te zijn, maar moet nog flink wennen aan deze trend en slechts 4% juicht deze trend toe.
 

Down under 

Vrijwel alle vrouwen ontharen hun schaamstreek regelmatig, slechts 4% zegt dat (vrijwel) nooit te doen. Maar... welk coupe meten ze zichzelf aan down under? Helemaal kaal is bij tweederde van de vrouwen nog steeds het populairst.
 
De top 5 is als volgt:
  1. Brazilian wax (helemaal kaal) 66%
  2. De triangel (bijgepunt aan de zijkantjes) 17%
  3. De landingsbaan (een streepje) 12%
  4. Een bushbush (alles laten staan) 4%
  5. Een feestelijk figuurtje 0%
Waarom dames hun schaamstreek zo fanatiek scheren? De overgrote meerderheid (60%) geeft aan het hygiënischer te vinden, 26% voelt zich prettiger tijdens orale seks, 6% geeft toe het te doen omdat het vanuit de maatschappij verwacht wordt en 4% doet het liever niet, maar van hen vindt de partner het wel zo prettig. 
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017