Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Eet minder dankzij deze slimme trucjes

Mooi & Gezond nieuws

Eet minder dankzij deze slimme trucjes

16 juni 2014
Deel met je vrienden
 
Eet minder dankzij deze slimme trucjes
Een nieuwe studie heeft aangetoond dat de manier waarop eten gepresenteerd wordt een groot effect heeft op de hoeveelheid die we ervan opeten. Met enkele slimme trucjes kun je onbewust heel wat minder calorieën naar binnen werken.
 

Doorzichtig

Heb jij ook zo een moeite om van de snoepjes op je bureau af te blijven? Misschien komt dat omdat ze in een doorzichtige glazen pot zitten en je er zo de hele dag op moet kijken. Op het einde van de dag heb je dan meestal toegegeven aan de verleiding. In plaats daarvan kun je de snoepjes beter in een ondoorzichte pot, bijvoorbeeld met mat glas, stoppen. 
 

Porties

Het is trouwens niet enkel de zichtbaarheid die onze hersenen verleiden: ook de grootte en kleur van het bord waarop je eet, speelt een belangrijke rol. Volgens de studie eten mensen 22 procent meer wanneer de maaltijd geserveerd wordt op een groot bord. Wie dan weer moeite heeft met de grootte van de portie, kan het best kiezen voor een rood in plaats van wit bord. Ook hier was er een verschil van 20 procent.
Bron: Dailymail, Volkskrant
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017