Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'EllaHandWas' app van Tork leert kinderen handh...

Mooi & Gezond nieuws

'EllaHandWas' app van Tork leert kinderen handhygiëne

17 oktober 2013
Deel met je vrienden
 
'EllaHandWas' app van Tork leert kinderen handhygiëne
Op Wereldhandenwasdag 15 oktober, lanceert hygiënemerk Tork een nieuwe, speelse app, ‘EllaHandWas’ die ouders en kleuterschoolpersoneel helpt bij het opvoeden van kinderen over hoe, wanneer en waarom ze hun handen moeten wassen. Uit onderzoek van Tork blijkt dat bijna de helft van alle ouders niet weet welke procedures voor handhygiëne de kleuterschool van hun kinderen toepast. En dat ‘gewoon even de handen wassen’ heel efficiënt is om ziektes te voorkomen.
 

Applicatie

De nieuwe app is een interactieve en visuele ervaring, die spel en pedagogie combineert om kinderen van 2 tot 6 jaar te leren waarom, wanneer en hoe ze hun handen moeten wassen. ‘Ella HandWas’ werkt intuïtief en zonder geschreven tekst, zodat jonge kinderen de app gemakkelijk kunnen gebruiken. 
 

Infecties tot minimum beperken

“Vroeg leren is de sleutel tot het aannemen van goede gewoonten”, vertelt Renee Remijnse, Marketing manager Benelux bij Tork. “Tork werkt al vele jaren met kleuterscholen en scholen om hygiëne tot een topprioriteit te maken. Met de introductie van dit inspirerende en speelse hulpmiddel voor kinderen willen we infecties tot een minimum beperken en het leven voor zowel ouders als kleuterleid(st)ers eenvoudiger maken.”
 

Handhygiëne op school

Een nieuw onderzoek onder ouders van kinderen tot zes jaar toont aan dat het zorgen voor zieke kinderen stress veroorzaakt in 62% van de Nederlandse gezinnen. Het onderzoek toont ook aan dat bijna een kwart van de ouders denkt dat hun aantal ziekteverlofdagen zou verminderen als de handhygiëne in de kleuterscholen beter zou zijn. Toch weet bijna de helft van alle ouders niet welke procedures voor handhygiëne de kleuterschool van hun kinderen toepast. Opvallend, want ouders hebben daarentegen wel hoge verwachtingen van de school met betrekking tot hygiëneopvoeding. Maar liefst 82% vindt het zeer belangrijk dat hun kinderen er goede hygiënische gewoonten aanleren. En bijna tweederde gelooft dat een speelse benadering kleuterleid(st)ers daarbij zou helpen.
 

Over het onderzoek

De enquête werd in augustus en september 2013 door Questback uitgevoerd in opdracht van SCA. De onderzoeksgroep telde 3121 willekeurig gekozen ouders met kinderen in de kleuterschool, gelijk verdeeld over de volgende geografische gebieden: het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De gegevens werden verzameld via onlinepanels met per e-mail verstuurde uitnodigingen.
Bron: Het PR Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017