Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Epsom zout, miracle mineral voor het lichaam

Mooi & Gezond nieuws

Epsom zout, miracle mineral voor het lichaam

02 februari 2016
Deel met je vrienden
 
Epsom zout, miracle mineral voor het lichaam

Floaten, drijven in 30 cm zout water, wordt steeds populairder. Eén van de elementen die bijdragen aan de heilzame werking van een goede floatsessie is Epsom zout. Dit is wat het doet.

Gezondheidsgeheim

Epsom zout (magnesiumsulfaat met de scheikundige naam MgSO4) werd al rond 1600 ontdekt in het Engelse plaatsje Epsom. Het werd vooral gebruikt voor de positieve werking op het bewegingsapparaat. Later werd ontdekt dat het vooral heel veel magnesium bevat. En laat dat nou net het geheim zijn voor een goede gezondheid en hoge levensverwachting.

Magnesiumtekort

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) haalt zeker 20% van de volwassen in West-Europa de dagelijkse benodigde inname van magnesium niet. Is dat erg? Ja, want een tekort kan zorgen voor vervelende klachten zoals spierkrampen, migraine, chronische vermoeidheid en zelfs depressie. Magnesium neemt schadelijke afvalstoffen in zich op en vernietigt ze, waardoor deze klachten geen kans krijgen.

Uitwendig gebruik

De kracht van magnesium zit hem in uitwendig gebruik. Magnesium bezit het vermogen om afvalstoffen die opgeslagen liggen in de weefsels via de huid te verwijderen. Een floatsessie, waarbij de Floatrooms gevuld zijn met een combinatie van schoon water en Epsom zout, kan dus erg goed helpen bij de aanvulling van magnesium in het lichaam. Daarnaast kun je het zout ook gebruiken in een voetenbad, als scrub, als gezichtsmasker of als detox.

Bron: L'Essence.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017