Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>E-sigaretten helpen om te stoppen met roken

Mooi & Gezond nieuws

E-sigaretten helpen om te stoppen met roken

21 november 2014
Deel met je vrienden
 
E-sigaretten helpen om te stoppen met roken

Er is de laatste jaren veel gesproken over e-sigaretten. Het ene onderzoek beweert dat e-sigaretten giftig en mogelijk kankerverwekkend zijn, het andere onderzoek concludeert dat e-sigaretten minder schadelijk zijn dan normale sigaretten. Nu voegen onderzoekers van KU Leiden een nieuw hoofdstuk toe aan het dossier. Zij beweren dat e-sigaretten helpen om te stoppen met roken.

Aan het kleinschalige onderzoek deden 48 rokers mee. Ze hadden allemaal geen intentie om te stoppen met roken. De rokers werden ingedeeld in drie groepen. Twee groepen mochten in de eerste twee maanden zowel e-sigaretten als normale sigaretten gebruiken. Een derde groep mocht alleen maar sigaretten gebruiken. In de tweede fase kreeg de derde groep toegang tot e-sigaretten en werden de proefpersonen nog zes maanden gevolgd.

Minder roken, minder sigaretten

Na 8 maanden bleek dat 21 procent van de deelnemers was gestopt met roken van normale sigaretten. 23 procent van de deelnemers rookte nog wel normale sigaretten, maar wel twee keer minder dan normaal. Alle 48 rokers bij elkaar rookten 60% minder sigaretten dan voor het onderzoek. 

Stoppen zonder hulpmiddelen

Rokers die besluiten om te stoppen met roken, maar daarbij geen hulpmiddelen gebruiken, valleen vaak weer terug in het oude patroon. Het is dus niet zo gek om professionele hulp te zoeken om te stoppen met roken of om over te stappen op e-sigaretten en nicotinepleisters.

Bron: Scientias
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017