Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>EU pakt elektronische sigaret aan

Mooi & Gezond nieuws

EU pakt elektronische sigaret aan

19 december 2013
Deel met je vrienden
 
EU pakt elektronische sigaret aan
De Europese Unie neemt maatregelen tegen de elektronische sigaret. De nepsigaret gaat onder de regels voor medicijnen of tabaksproducten vallen. Dat zijn onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten woensdag overeengekomen in de strijd tegen het roken. Met de strengere regels wil de EU vooral voor jongeren tabaksproducten onaantrekkelijk maken.
 

Waarschuwingen groter

De waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan, worden groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan 20 sigaretten verboden, aldus het principeakkoord. Ook menthol in sigaretten is vanaf 2020 niet meer.
 

Omstreden herziening

Vooral de e-sigaret zorgde nog voor discussie. Het parlement ziet dat product als hulpmiddel voor verstokte rokers om te stoppen, terwijl lidstaten waarschuwen dat de e-sigaret jongeren tot roken zou kunnen aanzetten.
De tabaksindustrie trok fel van leer tegen het strenger maken van de Europese wetgeving. Naar schatting sterven jaarlijks 700.000 personen in de EU aan de gevolgen van roken.
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017