Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Europese CE-markering voor SkinVision

Mooi & Gezond nieuws

Europese CE-markering voor SkinVision

29 oktober 2014
Deel met je vrienden
 
Europese CE-markering voor SkinVision

De Nederlandse huidkanker-app heeft een Europese CE-markering behaald. Een CE-markering waarborgt dat medische hulpmiddelen, waaronder medische apps, voldoen aan de Europese eisen voor veiligheid en werkzaamheid. SkinVision is de eerste huidkanker-app met een certificering op zak.

Op tijd

De app is gemaakt om melanomen – de meest agressieve vorm van huidkanker – op tijd op te sporen. Dit is van groot belang, omdat een melanoom goed te genezen is als mensen er op tijd bij zijn. Melanomen komen vaak voort uit veranderende of jeukende moedervlekken. Door de verdachte moedervlekken te fotograferen en op te slaan, is goed te zien of er daadwerkelijk verandering plaatsvindt. Daarnaast maakt de app gebruik van een wiskundige formule die abnormale groei herkent. De app analyseert de gefotografeerde moedervlekken en stuurt mensen met een verhoogde kans op een melanoom door naar een dermatoloog of huisarts. 

Patiëntveiligheid en betrouwbaarheid

De makers van SkinVision, die strikte maatregelen hebben genomen om de persoonlijke gegevens van de gebruikers te beschermen, laten hiermee zien ook patiëntveiligheid en betrouwbaarheid van de software te garanderen. ‘Na jaren van testen en onderzoeken is deze certificering een prachtige kroon op ons werk en betekent het concreet dat SkinVision in alle Europese landen gebruikt mag worden’, vertelt Dick Uyttewaal, CEO van SkinVision. 

De app ‘Moet ik naar de dokter’ is een van de eerste apps in Nederland die een CE-markering krijgt. De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) ziet vanaf januari 2014 strenger toe op de certificering van medische apps.

Bron: SkinVision
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017