Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Fit worden en blijven: doe de 50+FITtest

Mooi & Gezond nieuws

Fit worden en blijven: doe de 50+FITtest

03 september 2015
Deel met je vrienden
 
Fit worden en blijven: doe de 50+FITtest
Fit worden of blijven, dat wil iedereen. Wanneer je ouder wordt verandert je lichaam en heeft het behoefte aan extra voedingsstoffen. Benieuwd wat jij nodig hebt? 
 

50+FITtest

Omdat iedereen een andere leefstijl heeft, kan het handig zijn om een advies op maat te ontvangen. Via de 50+FITtest op www.kiesvoorietsextra.nl/fittest krijg je persoonlijk advies. Daarnaast kunnen onderstaande voedingsstoffen van belang zijn.
 

Vitamine D

Vrouwen boven de 50 jaar hebben dagelijks 10 microgram extra vitamine D nodig. Voor mannen geldt dit niet, tenzij ze een donkere huid hebben of niet vaak buiten komen. Vanaf 70 jaar heeft iedereen, zowel mannen als vrouwen 20 microgram extra vitamine D per dag nodig. Niet iets om te negeren, want een tekort zorgt voor oververmoeidheid, lusteloosheid, spierkramp of –pijn en botklachten. 
 

Vitamine B12

Deze vitamine wordt minder goed opgenomen als je ouder wordt. Eentje om in de gaten te houden, want een tekort merk je pas na jaren en kan leiden tot vage klachten als vermoeidheid, duizeligheid, vermindering van het geheugen en concentratie of gebrek aan eetlust. Extra vitamine B12 slikken kan gunstig zijn voor je fitheid en concentratie. 
 

Glucosamine

Dit ondersteunt de productie van gewrichtsvloeistof en is een bouwstof van kraakbeen. Naarmate je ouder wordt kan het zijn dat je lichaam dit minder aanmaakt. 
 

Omega-3 vetzuren

Visoliecapsules met deze vetzuren zijn handig voor als je minder of geen vis (bevat veel omega-3 vetzuren) eet. 
 

Probiotica

Is je darmflora verandert door bijvoorbeeld medicijngebruik? Dan kunnen probiotica de darmen ondersteunen.
 
Bron: NPN, brancheorganisatie van gezondheidsproducten
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017