Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Gezond en duurzaam eten met een app?

Mooi & Gezond nieuws

Gezond en duurzaam eten met een app?

07 april 2016
Deel met je vrienden
 
Gezond en duurzaam eten met een app?

Gezond of niet?

Bijna 65% van de Nederlanders geeft aan dagelijks bewust bezig te zijn met de invloed van voeding op hun gezondheid, maar bijna de helft van de bevolking vindt het moeilijk om te beoordelen of een product gezond is. Er zijn talloze keurmerken en verpakkingsteksten zijn niet altijd even duidelijk. Questionmark helpt daarbij.

Scannen

Door een product in de supermarkt te scannen met je smartphone, kun je informatieve scores opvragen over gezondheid en duurzaamheid. Bijvoorbeeld de impact op het milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Een unieke vorm van voedseltransparantie die voor iedereen toegankelijk is.

Zelf kiezen

Consumenten kunnen kiezen uit een enorm supermarktaanbod, maar hebben te weinig informatie over de impact van producten op mens en milieu. Zo importeren Nederlandse retailers miljoenen tonnen schaars water door voor buitenlandse groente en fruit uit droge gebieden te kiezen. Zo zie je dat gezond niet altijd duurzaam is. Dankzij de Questionmark app kan iedereen meer te weten komen over gezondheid én duurzaamheid en zo bewuste keuzes maken.

 

 

De Questionmark app is te downloaden via http://www.thequestionmark.org.

Bron: FleishmanHillard
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017