Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Gezondheidsklachten na eten gojibessen

Mooi & Gezond nieuws

Gezondheidsklachten na eten gojibessen

02 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Gezondheidsklachten na eten gojibessen
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een aantal klachten gekregen van consumenten die na het consumeren van Gojibessen moesten overgeven, maagpijn of diarree kregen. Ook via sociale media wordt van deze klachten melding gemaakt.
 
Onderzoek van de NVWA heeft nog geen oorzaak van de klachten aan het licht gebracht. Uit de literatuur is wel bekend dat bij inname van grote hoeveelheden gojibessen misselijkheid en overgeven kan optreden. Chemisch onderzoek en traceringsonderzoek hebben nog geen resultaat opgeleverd.
 

Gojibessen

Gojibessen zijn bessen van de Boksdoorn (Lycium barbarum en Lycium chinense), een plant uit de nachtschadefamilie die stamt uit Azië. De bessen van deze plant worden verkocht als ‘superfood’ omdat ze veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten.
 

Niet giftig

Er zijn geen aanwijzingen dat gojibessen giftig zijn of schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is echter mogelijk dat vergelijkbare bessen met een andere samenstelling, bijvoorbeeld giftige bitterzoetbessen, zijn verwisseld of vermengd met gojibessen. Ook zijn er enkele gevallen bekend van allergische reacties na het eten van gojibessen bij mensen die al een voedselallergie hadden. Gojibessen zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017