Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Goedzittend haar goed voor zelfvertrouwen op h...

Mooi & Gezond nieuws

'Goedzittend haar goed voor zelfvertrouwen op het werk'

21 juli 2014
Deel met je vrienden
 
'Goedzittend haar goed voor zelfvertrouwen op het werk'
Bijna drie kwart van de vrouwen die deelnamen aan een Brits onderzoek zijn van mening dat ze meer zelfvertrouwen hebben op het werk als ze er goed uitzien. Dat schrijft de Telegraph.
 

Meer waardering

Een derde van de ondervraagde vrouwen denkt dat hun baas hen meer waardeert als hun haren nagels en make-up er perfect uitzien. Dat alles blijkt uit een Brits onderzoek onder 1.024 vrouwen met een betaalde baan.
De helft van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud, die aan het begin van hun carrière staan, denkt zelfs dat ze sneller promotie maken als ze een verzorgd kapsel hebben en make-up dragen op het werk. 
 

Droogshampoo en deodorant

Bijna 70 procent van de ondervraagde vrouwen meent dat ze een slechte dag op het werk zullen hebben als hun haar niet goed zit, omdat daardoor hun zelfvertrouwen daalt, waardoor hun prestaties minder worden. De helft van de vrouwen ziet het ook meteen als een vrouwelijke collega vies of slecht zittend haar heeft.
Naast slecht zittend haar, noemen de vrouwen ook een slechte adem, een slechte huid en gebarsten nagels als zake die hun zelfvertrouwen en prestaties op het werk ondermijnen. Veel vrouwen hebben dan ook altijd droogshampoo, deodorant en pepermuntjes in hun bureaulade.
 

Geen tijd

Toch zegt zo'n 60 procent van de ondervraagde vrouwen ’s ochtends geen tijd te hebben om zich helemaal op te tutten. Ruim 30 procent is er ’s ochtends te moe voor en een aantal vrouwen stelde dat het niks uitmaakt hoe ze er uitzien op het werk.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017