Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Helft Nederlanders heeft lichamelijke klachten...

Mooi & Gezond nieuws

Helft Nederlanders heeft lichamelijke klachten door stress

15 februari 2016
Deel met je vrienden
 
Helft Nederlanders heeft lichamelijke klachten door stress
Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder bezoekers van de website Gezondheidsnet.nl. Gespannen nek en schouders, vermoeidheid en een onrustig gevoel zijn de meest genoemde klachten. 
 

Stressveroorzakers

Ruim de helft van de ondervraagden ervaart zeker een paar keer per week stress. 5 procent heeft dit eigenlijk altijd, en 28 procent bijna elke dag. Maar wat bezorgt ons zoveel stress? Dit blijken vooral gezondheid (33 procent), zorgen om de kinderen (25 procent), werk (19 procent, financiële problemen (19 procent) en zorgen om naasten (18 procent). 
 

Klachten

De ondervraagden hebben bij stress vooral veel last van gespannen nek en schouders (61 procent), 59 procent ervaart vermoeidheid en 52 procent een onrustig gevoel. Daarnaast komen ook hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid veel voor. 
 

Hulp bij stress

Bijna de helft van de deelnemers heeft wel eens met een hulpverlener gepraat over stress. Vooral met een psycholoog of de huisarts. De belangrijkste reden om niets te ondernemen tegen stress is dat veel mensen denken dat het vanzelf wel weer overgaat. Stress verminderen doen we op dezelfde manier als ontspannen. Een belangrijk verschil is wel dat een kwart van de ondervraagden ook actief probeert om de situatie te veranderen. 
 
Bron: SPN/Press Partners
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017