Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Helft Nederlanders ontevreden over nachtrust'

Mooi & Gezond nieuws

'Helft Nederlanders ontevreden over nachtrust'

11 maart 2014
Deel met je vrienden
 
'Helft Nederlanders ontevreden over nachtrust'
Bijna de helft van de Nederlanders is ontevreden over zijn nachtrust, en ruim een kwart maakt zich er zorgen over. Dat blijkt uit een recente enquête van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek (NSWO).
 

Ontevreden

49 procent van de respondenten is niet tevreden met de eigen slaap, 27 procent maakt zich er zelfs zorgen erover. Iets minder dan een derde voelt zich overdag slaperig, een vijfde doet ook een dutje overdag. Slapeloosheid komt voor bij 22 procent van de Nederlanders.
 

Drinken

Desondanks wordt vlak voor het slapengaan geregeld cafeïnehoudende drank geconsumeerd. Zo drinkt 12 procent cola, terwijl 9 procent van de ondervraagden nog een kop koffie drinkt. Een op de honderd mensen ziet er geen probleem in een energiedrankje te drinken.
 
Mannen drinken overigens vaker alcohol voor het slapengaan dan vrouwen. Waar van de mannen de helft vrijwel dagelijks een slaapmutsje neemt, ligt dat percentage bij vrouwen op 35 procent, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gepubliceerd in het kader van de Nationale Slaapweek, die tot zaterdag duurt.
 

Voor het slapengaan

De meeste mensen kijken tv voor ze naar bed gaan: drie op de vier. Een op de vijf kijkt ook in bed nog geregeld televisie. Ook met internetten wordt doorgegaan tot de ogen dichtgaan. 16 procent van de respondenten zegt regelmatig te internetten in bed.
Lichaamsbeweging in het uur voor het slapengaan is minder populair. 3 procent van de ondervraagden sport in het uur voordat ze naar bed gaan. Aan ontspanningsoefeningen en yoga doet maar 5 procent. Seks als veel verrichte activiteit voor het slapengaan wordt genoemd door 13 procent van de ondervraagden.
9 procent van de Nederlanders hebben vaak of altijd een pilletje nodig om in slaap te vallen. Nog eens 27 procent doet dat soms of zelden.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017