Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Helft vrouwen vindt zichzelf te dik

Mooi & Gezond nieuws

Helft vrouwen vindt zichzelf te dik

06 december 2013
Deel met je vrienden
 
Helft vrouwen vindt zichzelf te dik
43 procent van de Nederlanders voelt zich te zwaar. Vooral vrouwen zijn kritisch op zichzelf: 51 procent vindt zichzelf te dik. Dat blijkt uit een onderzoek van  foodmarketingbureau The Food Agency en marktonderzoeksbureau Trendbox onder 756 Nederlanders.
 
Slechts 22 procent vindt hun omgeving te zwaar. Nederlanders lijken daarmee kritischer op zichzelf dan op hun naaste mens.
 

​Verschil mannen en vrouwen

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn aanzienlijk. 51 procent van de vrouwen vindt zichzelf te dik versus 36 procent van de mannen. Daar komt bij dat vrouwen slechts 17 procent van de mensen om hen heen te dik vindt tegenover 28 procent bij de mannen. Vrouwen zijn daarmee een stuk kritischer ten opzichte van zichzelf.
 
En mannen? Die staan ver verwijderd van de werkelijkheid. Eerder onderzoek van het RIVM liet namelijk zien dat 60 procent van de mannen tussen 30-70 jaar te dik is versus 44 procent van de vrouwen.
 
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017