Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Helft wratten verdwijnt vanzelf

Mooi & Gezond nieuws

Helft wratten verdwijnt vanzelf

13 september 2013
Deel met je vrienden
 
Helft wratten verdwijnt vanzelf
Veel kinderen hebben last van wratjes. In de helft van de gevallen verdwijnen ze echter vanzelf binnen een jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum.
 
De onderzoekers bekeken 1099 Nederlandse kinderen van 4 tot 12 jaar. Een derde bleek 'gewone' wratten te hebben. Een jaar later waren bij de helft van deze kinderen de wratten weer verdwenen, of ze nu behandeld waren of niet.
 

​Toch behandelen

Gedurende de 15 maanden dat de gezinnen gevolgd werden, besloot 38 procent van de ouders om de wratten te behandelen. Ouders kozen vaker voor een behandeling als de wratten groot waren of ongemak veroorzaakten.
18 procent koos voor een product dat vrij verkrijgbaar is bij de drogist, 15 procent gebruikte een middel van de huisarts en 5 procent gebruikte zelfs beide mogelijkheden.
 

​Voor- en nadelen afwegen

Wratten zijn onschuldig, maar wel erg besmettelijk. De onderzoekers concluderen dat ouders en artsen de effectiviteit en kosten van behandelen enerzijds en het risico op het verspreiden van de ongewenste wratjes anderzijds goed tegen elkaar moeten afwegen.
De resultaten van het onderzoek verschenen in de Annals of Family Medicine.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017