Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Hiv-testweek van start met 'test-bushokje'...

Mooi & Gezond nieuws

Hiv-testweek van start met 'test-bushokje'

25 november 2015
Deel met je vrienden
 
Hiv-testweek van start met 'test-bushokje'

H-TEAM maakt testen op hiv makkelijker met supersneltest

Het Hiv-Transmissie Eliminatie Amsterdam initiatief (H-TEAM) organiseert van 28 november tot 4 december met steun van het Aids Fonds de eerste breed gedragen hiv-testweek in Amsterdam.

Tijdens de hiv-testweek worden verspreid over het land laagdrempelige en gratis testmogelijkheden aangeboden. 

In Amsterdam bundelen het Aids Fonds, Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam, Hiv Vereniging Nederland, AIGHD, huisartsen, ziekenhuizen, andere zorginstellingen en doelgroepen binnen het H-TEAM hun krachten om met een publiekscampagne en de inzet van gratis ‘supersneltesten’ snel en makkelijk te testen op hiv.

In het ‘test-bushokje’ kunnen mensen hun hand tegen een interactieve abri houden, ze komen dan te weten hoe makkelijk een hiv-test deze week is. Supersneltesten kunnen dus in één minuut uitgevoerd worden met één druppel bloed. Ter illustratie van de snelheid van de test wordt op 26 november op het Rembrandtplein een test-bushokje onthuld.

Elke dag eerder is winst

De hiv-testweek is nodig omdat er in Nederland nog steeds veel mensen met hiv zijn die dat niet van zichzelf weten en dus te laat de juiste zorg krijgen. Ook lopen zij het risico dat ze zonder het te weten hiv aan anderen overdragen. Onderzoek toont aan dat 44 procent van de mensen met hiv te laat in zorg komt waardoor hun afweersysteem al is aangetast. 

Via www.hivtestweek.nl kunnen bezoekers een testlocatie in de buurt vinden die meedoet aan de hiv-testweek.

Bron: Persvoorlichting Aids Fonds
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017