Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Hooikoortsseizoen vroeg van start

Mooi & Gezond nieuws

Hooikoortsseizoen vroeg van start

28 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Hooikoortsseizoen vroeg van start
Het uitzonderlijk zachte weer van de afgelopen maanden zorgt voor een snelle ontwikkeling in de natuur. Met verwachte maximumtemperaturen van rond de 20 °C zullen komend weekend al veel berken in bloeien komen. Ook zijn de eerste vroegbloeiende grassen in bloei gezien en wordt een zeer vroege start van het graspollenseizoen verwacht.
 

Berkenpollen

De afgelopen week werden in de pollenval van het Leids Universitair Medisch Centrum al de eerste berkenpollen aangetroffen. De Pollenplanner op Allergieradar.nl geeft aan dat de komende dagen onder invloed van de verwachte zeer hoge temperaturen in heel het land het berkenpollenseizoen begint. Mensen die gevoelig zijn voor berkenpollen kunnen dus het komende weekend hooikoortsklachten krijgen. Vanaf twee april verwacht de Pollenplanner al de start van het hoofdseizoen van het berkenpollen in het zuiden van het land en tegen het einde van april loopt het berkenpollenseizoen op zijn einde.
 
Mensen die last hebben van zowel elzen- als berkenpollen krijgen door de vroege start van het berkenpollenseizoen dit jaar geen adempauze, want de elzenbomen zijn nog net niet uitgebloeid. 
 

Vroege start graspollenseizoen verwacht

Hoewel het berkenpollenseizoen net begint zijn ook de eerste bloeiende grassen zoals de grote vossenstaart al waargenomen. De graspollenconcentraties zijn nog erg laag en zullen nu nog geen klachten veroorzaken, maar ook het bloeiseizoen van de grassen zal dit jaar erg vroeg beginnen. Volgens de Pollenplanner begint het graspollenseizoen in het zuiden van het land al rond half april. 
Bron: Allergieradar.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017