Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Intensief bewegen helpt griep voorkomen

Mooi & Gezond nieuws

Intensief bewegen helpt griep voorkomen

18 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Intensief bewegen helpt griep voorkomen
Elke week minstens 2,5 uur intensief bewegen verkleint de kans dat je griep krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.
 

Onderzoek naar griep

Ongeveer 4800 mensen deden mee aan een jaarlijks online onderzoek naar de griep. Zij vulden bij hun aanmelding hun leeftijd in, of ze de griepprik gehaald hadden, of ze vaak in de buurt van kinderen zijn en hoeveel uur per week ze intensief bewegen, bijvoorbeeld hardlopen, hard fietsen of sporten in wedstrijdverband. Vervolgens logden ze wekelijks in en gaven ze aan hoe ze zich voelden en of ze griepachtige verschijnselen hadden.
 

Intensief bewegen

Matig bewegen bleek niet te helpen, maar intensief bewegen wel. Volgens de onderzoekers wijzen de resultaten erop dat 100 griepgevallen per 1000 mensen voorkomen kunnen worden door flink te sporten.
 
Dit jaar hadden maar weinig deelnemers last van griep: 4,7 procent had symptomen die wijzen in de richting van de griep. Vorig jaar was dat nog 6 procent.
 

Fit worden

"Hoewel veel mensen deze winter de griep hebben kunnen ontwijken, kun je altijd de griep krijgen. Je voordeel doen met het betere weer is een mooie mogelijkheid om naar buiten te gaan en fit te worden om griep te voorkomen deze lente", zegt Alma Adler van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017