Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Jongeren slikken veel pijnstillers

Mooi & Gezond nieuws

Jongeren slikken veel pijnstillers

24 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Jongeren slikken veel pijnstillers
Éen derde van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar neemt dagelijks pijnstillers. Nog eens een derde neemt binnen twintig minuten nadat ze pijn voelen opkomen een tabletje in. De grootste reden is hoofdpijn door stress. Het excuus van de pijnstillergeneratie? Ze zouden onder meer druk staan dan andere leeftijdsgroepen.
 

Onwetendheid

Dit meldt Brits onderzoek. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel jongeren niet weten hoe een pijnstiller werkt. 40% gaf aan dat ze dachten dat een pijnstiller alleen de pijn maskeert en niet verhelpt.
 

Zorgwekkend

Dokters vinden de resultaten uit het onderzoek zorgwekkend. Meer pijnstillers nemen dan voorgeschreven in de bijsluiter kan schade aan de lever veroorzaken. Omdat jongeren toch al veel drinken kunnen de pijnstillers veel schade aanrichten.
 

Cirkel

De onderzoekers gaven ook aan dat te veel pijnstillers slikken juist kan leiden tot hoofdpijn, waardoor jongeren weer meer pijnstillers gaan slikken, wat uiteindelijk kan leiden tot een verslaving.
Bron: Telegraaf
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017