Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Kinderarts Marike Stadermann: "Pinda-allergie k...

Mooi & Gezond nieuws

Kinderarts Marike Stadermann: "Pinda-allergie kan voorkomen worden"

19 december 2017
Deel met je vrienden
 
Kinderarts Marike Stadermann: "Pinda-allergie kan voorkomen worden"

Pinda-allergie voorkomen? Het is mogelijk, blijkt uit recent onderzoek. Zo vertelde kinderarts-allergoloog Marike Stadermann in een presentatie voor het Allergieplatform, donderdag 23 november. Uit gerenommeerde universiteitsstudies is gebleken dat men een pinda-allergie kan voorkomen door zuigelingen zo vroeg mogelijk pinda’s te geven.

 

Geef een zuigeling pinda’s en voorkom een pinda-allergie

Het inzicht dat een pinda-allergie op deze wijze voorkomen kan worden, staat haaks op het ‘traditionele’ advies dat je voorzichtig moet zijn in het geven van hoog-allergenen voeding aan baby’s. Nu is daar een 360 graden verandering in te zien. Sterker nog, moeders worden gestimuleerd om tijdens de borstvoeding al zoveel mogelijk verschillende allergenen te eten – mits ze er zelf niet allergisch voor zijn.

Als je kindje eenmaal 4 maanden is, kun je beginnen met het geven van hele kleine beetje pinda en kippenei om allergieën te voorkomen. Dokter Marike Stadermann: “Elke maand dat je eerder start met het geven van pinda en ei, maak je de kans tot het ontwikkelen van een allergie significant kleiner.”

Let wel: het is natuurlijk niet verstandig om baby’s hele pinda’s te voeren. Deze kunnen ze nog niet verwerken. Marloes Collins van het Allergieplatform geeft daarom het volgende advies: “Starten met een mespuntje pindakaas of een paar pindameelkruimels is al voldoende. Voer dit op tot bijvoorbeeld 2x per week een boterham met pindakaas voor een peuter.”

 

 
Bron: Allergieplatform
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017