Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Kinderen krijgen te snel antibiotica bij koort...

Mooi & Gezond nieuws

'Kinderen krijgen te snel antibiotica bij koorts'

26 maart 2015
Deel met je vrienden
 
'Kinderen krijgen te snel antibiotica bij koorts'
Kinderen met koorts krijgen te snel antibiotica voorgeschreven van de huisarts, terwijl daar in veel gevallen geen medische reden voor is. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus MC waarop twee artsen woensdag promoveren.
 

Kwart krijgt antibiotica

Het gaat om één op de vier kinderen, stellen de promovendi. Ze roepen huisartsen op om terughoudend te zijn met antibiotica bij kinderen met koorts als er geen duidelijke lichamelijke klachten zijn die hiermee bestreden kunnen worden. Als antibiotica te vaak of onjuist wordt gebruikt, kunnen bacteriën namelijk resistent worden.
 

Koorts bij kinderen

Koorts bij kinderen komt vaak voor en is voor veel ouders een reden om naar de huisarts te gaan. Koorts is meestal het gevolg van een onschuldige infectie die na een paar dagen vanzelf weer over gaat.
 
De artsen gebruikten voor hun onderzoek gegevens van meer dan 15.000 contacten tussen ouders van kinderen met koorts en huisartsenposten in de regio Rijnmond.
 
 
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017