Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>KlasseTV en Prioderm lanceren lespakket 'Het lu...

Mooi & Gezond nieuws

KlasseTV en Prioderm lanceren lespakket 'Het luizenleven'

03 maart 2016
Deel met je vrienden
 
KlasseTV en Prioderm lanceren lespakket 'Het luizenleven'

Je schamen voor hoofdluis? Helemaal niet nodig. En toch komt het vaak voor. Om het onderwerp hoofdluis beter bespreekbaar te maken in de klas heeft KlasseTV in samenwerking met Prioderm het lespakket ‘Het luizenleven’ ontwikkeld. Een goede zet om de taboesfeer rondom luizen te doorbreken.

Behoefte

FamilyFactor voerde in opdracht van KlasseTV, een online portal voor alle groepen in het basisonderwijs, en Prioderm een onderzoek uit onder docenten, luizenouders en kinderen. Wat bleek? Er is behoefte aan een lespakket over hoofdluis. Ouders en kinderen zitten met name na de schoolvakanties letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar: hoofdluis! 

Weg taboe

Het lespakket ‘Het luizenleven’ moet de communicatie over luizen tussen kinderen, ouders en leerkrachten bevorderen. Kinderen leren spelenderwijs over hoofdluis, waardoor het taboe verdwijnt. Voor alle groepen van de basisschool en de eerste en tweede klas van de middelbare school is er een op maakt gemaakte les ontwikkeld wat bestaat uit werkbladen, video’s, feiten en fabels, praatplaten, digitaal prentenboek, ouderbrieven, protocollen en de Luizenradar.

Basisscholen en middelbare scholen kunnen het lespakket gratis inzetten via www.klassetv.nl/pakket/luizenleven

Hoofdluispakket

In het kader van de Landelijke Hoofdluisdag woensdag 2 maart jl. stelt Prioderm een hoofdluispakket beschikbaar. Met dit pakket kunnen luizenmoeders en -vaders goed voorbereid aan de controle beginnen. Deze pakketten kunnen aangevraagd worden via het lespakketdomein en via www.prioderm.nl/hoofdluispakket

 
Bron: Meda Pharma B.V.
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017