Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Kwart brandwondenpatiënten is jonger dan vijf j...

Mooi & Gezond nieuws

Kwart brandwondenpatiënten is jonger dan vijf jaar

28 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Kwart brandwondenpatiënten is jonger dan vijf jaar
Van de patiënten in de drie Nederlandse brandwondencentra is een op de vier jonger dan vijf jaar. Dat heeft de Brandwonden Stichting donderdag bekendgemaakt.
 

Hete vloeistoffen

In 87 procent van de gevallen is de oorzaak een ongeval met hete vloeistoffen zoals koffie, thee of badwater. Bij kinderen tot en met vier jaar leiden ongevallen met een kopje hete thee of koffie jaarlijks tot ruim tweehonderd opnamen in de drie Nederlandse brandwondencentra. De Brandwonden Stichting start daarom met een preventiecampagne, gericht op ouders van jonge kinderen.
 

Topje van de ijsberg

'Dit is slechts het topje van de ijsberg', aldus Jos Vloemans, arts in het kinderbrandwondencentrum van Beverwijk. 'want de 200 opnamen betreffen alleen de kinderen die vanwege ernstige tweede- en derdegraads brandwonden de complexe zorg in een brandwondencentrum nodig hebben. Alle spoedeisende hulpafdelingen zien jaarlijks ook nog eens 1400 kinderen met lichtere brandwonden.'
 

Tips

De Brandwondenstichting adviseert koffie- en theekopjes buiten bereik van kinderen te zetten, het snoer van de waterkoker in te korten, stelen van pannen weg te draaien en in plaats van koffie- en theepotten een thermoskan te gebruiken.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017