Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Laserapparaat kan zien of jij wel genoeg groent...

Mooi & Gezond nieuws

Laserapparaat kan zien of jij wel genoeg groente eet

12 november 2014
Deel met je vrienden
 
Laserapparaat kan zien of jij wel genoeg groente eet

Als iemand je vraagt of je wel gezond eet, zul je waarschijnlijk knikken. Maar zo gemakkelijk kun je dit laserapparaat niet voor de gek houden. Het apparaat stelt genadeloos vast of jij wel genoeg groente en fruit eet.

Werking
Het apparaat gebruikt blauw laserlicht en werpt dat op de palm van je hand. Vervolgens kan het apparaat snel en nauwkeurig veranderingen in een biomarker vaststellen. Die biomarker bestaat uit carotenoïden. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat er verband is tussen de hoeveelheid fruit en groente die je eet en de carotenoïden in de huid. Het apparaat is verbonden aan een laptop en deze verwerkt vervolgens de resultaten.

Experiment
Om te bewijzen dat het apparaat werkt, verzamelden de onderzoekers een aantal proefpersonen en volgden deze mensen gedurende 28 weken. Ze lieten ze eerst een tijdje veel fruit en groente eten. Daarna aten de proefpersonen een tijdje weinig fruit en groente. Vervolgens mochten de proefpersonen hun oude dieet weer oppakken en net zoveel groente en fruit eten als ze daarvoor aten. Tijdens het experiment werd het laserapparaat herhaaldelijk ingezet. Uit het onderzoek blijkt dat het apparaat de veranderingen die in het dieet van de proefpersonen werden aangebracht, kon detecteren. 

Veel groente en fruit eten is belangrijk. Het gaat hart- en vaatziekten en diabetes type 2 tegen. Maar slechts weinig mensen lukt het om dagelijks voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Het objectief vaststellen van de inname van groente en fruit is ook lastig. Het laserapparaat biedt nu een alternatief en werkt snel, gemakkelijk en is weinig belastend voor de gebruiker.
Bron: Scientias
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017