Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Lauren Verster onthult 'Het Haar van Nederland'...

Mooi & Gezond nieuws

Lauren Verster onthult 'Het Haar van Nederland'

01 maart 2016
Deel met je vrienden
 
Lauren Verster onthult 'Het Haar van Nederland'

Dit bijzondere kapsel staat symbool voor de resultaten van een landelijk onderzoek naar het kappersgedrag van Nederlanders. Hoe vaak gaan ze naar de kapper, hoe lang stylen ze hun haar en wat doet een kapsel met ze?

125-jarig bestaan ANKO

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) liet dit onderzoeken ter ere van haar 125-jarig bestaan. De resultaten zijn soms best opvallend. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 10 Nederlanders nooit naar de kapper gaat? Best veel. Mensen die dat wel doen gaan in hun leven gemiddeld 541 keer, wat ze zo’n € 11.000 kost. 

Het belang van een goed kapsel

Dat zien Nederlanders wel in. 39 procent zegt zich zekerder te voelen met een goed kapsel. Voor vrouwen is dat zelfs 52 procent. Gemiddeld besteden ze dan ook 80 dagen van hun leven aan het stylen van hun kapsel. 

Alles kan

Er waren namelijk nog nooit zoveel verschillende haarstijlen, -soorten en –kleuren. Er wordt dan ook steeds meer van kappers gevraagd. ANKO-voorzitter Jan Franssen: “Al die diversiteit vraagt om veel kennis en kunde van professionele kappers. Zij moeten goed opgeleid zijn en altijd up-to-date blijven van de laatste mogelijkheden en trends. Bovendien moeten ze elke techniek tot in de puntjes beheersen, van wassen en knippen, tot kleuren en speciale treatments.”

 
Bron: Dijksman Communicatie
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017