Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Lopen naar je werk verlaagt kans op overgewich...

Mooi & Gezond nieuws

'Lopen naar je werk verlaagt kans op overgewicht en diabetes'

07 augustus 2013
Deel met je vrienden
 
'Lopen naar je werk verlaagt kans op overgewicht en diabetes'
Lopen of fietsen naar je werk verlaagt de kans op het ontwikkelen van diabetes met zo'n 40 procent. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Onderzoekers van het Imperial College London en University College London bestudeerden voor het onderzoek de gegevens van 20.000 Britten.
 

Overgewicht

Zo ontdekten ze dat mensen die fietsen, wandelen of met het openbaar vervoer naar het werk gaan een lagere kans hebben op overgewicht dan mensen die met de auto naar hun werk gaan. Volgens de onderzoekers is de kans op het ontwikkelen van diabetes voor fietsers de helft lager dan voor autorijders. 
 

Fysieke activiteit

Volgens de onderzoekers kunnen ernstige gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld hartaanvallen voorkomen worden als mensen vaker de auto laten staan. "Deze studie benadrukt maar weer eens dat fysieke activiteit in de dagelijkse routine door te wandelen of fietsen goed is voor de gezondheid", aldus Anthony Laverty van het Imperial College.
 
19 procent van de beroepsbevolking die in het Verenigd Koninkrijk met de auto naar het werk gaat, heeft te kampen met overgewicht. Van de mensen die lopend naar het werk gaan, is 15 procent te zwaar en 13 procent van de fietsers.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017