Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Mannen hebben minder moeite met lijnen'

Mooi & Gezond nieuws

'Mannen hebben minder moeite met lijnen'

11 september 2013
Deel met je vrienden
 
'Mannen hebben minder moeite met lijnen'
Mannen verliezen makkelijker gewicht dan vrouwen omdat ze minder geobsedeerd zijn door eten en voedsel niet als troost zien. Dit blijkt uit onderzoek van een voedingscentrum, waarvoor de gegevens van 1,2 miljoen afvallers werden gebruikt.
 

Emotioneel gehecht

Volgens de deskundigen hebben vrouwen meer moeite met lijnen doordat ze emotioneel meer gehecht zijn aan voedsel. Daarnaast hebben mannen minder moeite om verleidingen als een aangeboden traktatie te negeren, meldt Daily Mail. 
"Uit ons onderzoek blijkt dat de hersenen van de man veel meer gericht zijn op oplossingen. Omdat mannen zich specifiek op een doel kunnen richten, zoals een dieet, worden ze minder afgeleid door andere factoren. Stress bij een vrouw zorgt veel eerder voor een eetbui dan bij een man", stelt dokter Jacquise Lavin.
 

Troost

Gemiddeld verloren de mannen zeven kilo over een periode van twaalf weken, terwijl de vrouwen gemiddeld vijf kilo kwijt raakten. Andere factoren waren onder meer een grotere spiermassa en een snellere stofwisseling.
"Een gezin onderhouden, financiële druk, gebrek aan tijd en emotionele problemen leiden ertoe dat mensen troost gaan zoeken in voedsel. Het is in deze tijd moeilijk om af te vallen", concludeert Lanvin.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017