Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Mannen vinden rode lippenstift meest sexy'

Mooi & Gezond nieuws

'Mannen vinden rode lippenstift meest sexy'

20 augustus 2013
Deel met je vrienden
 
'Mannen vinden rode lippenstift meest sexy'
Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.
 

Rood het meest sexy

Beroemde vrouwen, van klassieke sterren als Marilyn Monroe (foto) tot hedendaagse idolen als Rihanna en Rita Ora, weten het al lang: rode lipstick is het meest sexy. Maar nu is het ook wetenschappelijk onderzocht.
Een team van onderzoekers van de universiteit volgde de oogbewegingen van een testpanel dat uit 50 mannen bestond. De mannen moesten naar verschillende foto's van vrouwen kijken, zo meldt Daily Mail.
 
De deelnemers bleken gemiddeld 7,3 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Ze keken 6 ,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw die geen lippenstift droeg. 
 

Meer fooi

Uit een eerder Frans onderzoek bleek dat serveersters die tijdens het werk rode lippenstift droegen van de helft van alle mannelijke klanten een fooi kreeg.
Serveersters met bruine of roze lippenstift kregen van 30 procent van de mannen een fooi. De mannen zeiden achteraf dat ze de serveersters met de rode lippenstift aantrekkelijker vonden.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017