Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Maximale dagdosering vitamine D opgehoogd

Mooi & Gezond nieuws

Maximale dagdosering vitamine D opgehoogd

14 december 2015
Deel met je vrienden
 
Maximale dagdosering vitamine D opgehoogd

75 µg per dag is tegenwoordig de maximale dosering vitamine D in voedingssupplementen. Een verandering waar de NPN heel tevreden mee is. Dit gaat er precies veranderen.

Gericht inzetten

De verhoging van het veilig niveau kan nu ook opgevuld worden met suppletie. Een goede ontwikkeling, want supplementen kunnen veel gerichter worden ingezet dan levensmiddelen omdat precies duidelijk is hoeveel vitamine D erin zit. 

Bovengrens vitamine A

Daarnaast heeft het RIVM ook gekeken of de maximale dagdosis vitamine A in supplementen aangepast moet worden. Dit heeft geleid tot de volgende verplichte waarschuwingstekst: ‘dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar’ op producten die meer dan 600 µg RE vitamine A in de vorm van retinoïden bevat. 

Verplichte waarschuwingszinnen vitamine A en D

Met deze wetswijzigingen veranderen de verplichte waarschuwingszinnen op etiketten per 1 januari 2016. De nieuwe waarschuwingszinnen geven bij vitamine A een kleine beperking en bij vitamine D juist een verruiming. Meer weten? Hier vind je een compleet overzicht met de veranderingen.

Bron: NPN
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017