Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Meer vergiftigingen door vloeibare wasmiddelen

Mooi & Gezond nieuws

Meer vergiftigingen door vloeibare wasmiddelen

09 september 2014
Deel met je vrienden
 
Meer vergiftigingen door vloeibare wasmiddelen
De meeste vergiftigingen in 2013 werden veroorzaakt door geneesmiddelen en huishoudmiddelen, zoals slaaptabletten, pijnstillers en schoonmaakproducten. Opvallend was de stijging van het aantal meldingen over vloeibare wasmiddelen. Dit meldt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum.
 
Stijging
Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) werd in 2013 41.338 keer gebeld over in totaal 37.040 mensen en dieren die waren blootgesteld aan giftige stoffen. Het aantal blootstellingen van kinderen aan vloeibare wasmiddelen bleek opvallend gestegen te zijn: van 201 in 2011 naar 381 in 2012 en 445 in 2013.
 

Liquid caps

In 2013 ging meer dan de helft van deze meldingen over blootstelling van kinderen aan liquid caps. Dit zijn capsules van oplosbaar folie gevuld met vloeibaar wasmiddel, die rechtstreeks in de trommel van de wasmachine geplaatst kunnen worden. ‘Vaak ging het om inname van een liquid cap via de mond, waarbij onder andere misselijkheid en braken kunnen optreden,’ licht Irma de Vries, plaatsvervangend hoofd van het NVIC, toe. ‘Liquid caps lijken meer schade te veroorzaken dan reguliere vloeibare wasmiddelen. Bij contact van de inhoud van een liquid cap met de ogen kan ernstige oogschade ontstaan.’

 

Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017