Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Mensen geven 8.600 euro uit om er uitgeslapen...

Mooi & Gezond nieuws

'Mensen geven 8.600 euro uit om er uitgeslapen uit te zien'

15 mei 2014
Deel met je vrienden
 
'Mensen geven 8.600 euro uit om er uitgeslapen uit te zien'
Mensen geven gedurende hun hele leven ruim 8.600 uit om er uitgeslapen uit te zien en zich wakker te voelen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.
 

Drie jaar ouder

Na een nacht slecht slapen, zien mensen er gemiddeld zo'n drie jaar ouder uit dan ze zijn, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder tweeduizend mensen. Dat schrijft The Telegraph.De helft van de ondervraagden heeft na een slapeloze nacht last van donkere kringen en wallen, terwijl 42 procent klaagt over gezwollen oogleden.
 
Om deze verschijnselen te bestrijden, spenderen mensen gemiddeld zo'n 206 euro per jaar, hetgeen neerkomt op ruim 8.600 euro gedurende een volwassen leven.
 

Make-up en koffie

Het grootste deel van dat bedrag word uitgegeven aan make-up. Vooral vrouwen proberen de gevolgen van een slapeloze nacht weg te werken met make-up, al geeft 5 procent van de mannen toe dat ook te doen.
 
Op de tweede plaats staat koffie. Het overgrote deel van de ondervraagden zegt 's ochtends koffie te drinken om er uitgeslapen uit te zien. Oogcrème staat op de derde plaats. Bijna 20 procent van de ondervraagden gebruikt dit 's ochtends.
 
Andere methodes die mensen gebruiken om zich meer wakker te voelen zijn:
  • Het dragen van favoriete kleding;
  • gymnastiekoefeningen doen;
  • naar muziek luisteren;
  • gezond eten;
  • een koude douche nemen;
  • zoetigheid eten. 
De ondervraagden zijn gemiddeld drie dagen per jaar bezig met proberen er uitgeslapen uit te zien. Gemiddeld slapen de ondervraagden wekelijks 5 uur en 26 minuten te weinig.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017