Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Mensen verliezen vrienden als ze slanker worden'

Mooi & Gezond nieuws

'Mensen verliezen vrienden als ze slanker worden'

23 mei 2014
Deel met je vrienden
 
'Mensen verliezen vrienden als ze slanker worden'
Mensen die door het volgen van een vermageringsdieet veel zijn afgevallen, verliezen hierdoor niet alleen hun eventuele  bierbuik of dikke dijen, maar ze verliezen er ook vrienden door. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.
 

Zes kilo, twee vrienden

Voor iedere zes kilo die iemand kwijtraakt door het volgen van een dieet, verliest hij of zij ook twee vrienden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.547 volwassen mensen die door een dieet meer dan zes kilo kwijt raakten, zo meldt de Daily Mail.
 

Jaloezie

De belangrijkste oorzaak is dat vrienden jaloers worden op het gewichtsverlies. Ruim 80 procent van de ondervraagden zegt door het dieet een aantal vrienden te zijn kwijtgeraakt.  
Ongeveer de helft van de ondervraagden zegt vrienden te zijn kwijtgeraakt omdat hij of zij nu anders leeft en bij 36 procent werd zelfs de relatie verbroken.
 

Actiever

Toch zegt 92 procent van de ondervraagden dat het gewichtsverlies een positieve invloed op hun leven heeft. Driekwart voelt zich zelfverzekerder, 69 procent heeft een actiever sociaal leven en 63 procent heeft meer energie.  
Een kleine 30 procent zegt wel junkfood en frisdrank te missen en 21 procent schrikt van de aandacht die hij of zij krijgt met het nieuwe, slanke figuur.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017