Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Mensen zijn 's ochtends het vrolijkst'

Mooi & Gezond nieuws

'Mensen zijn 's ochtends het vrolijkst'

20 februari 2014
Deel met je vrienden
 
'Mensen zijn 's ochtends het vrolijkst'
Mensen zijn het vrolijkst direct nadat ze zijn opgestaan. In de loop van de dag worden ze chagrijniger, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
 

Ochtendhumeur

Er zijn maar weinig mensen die echt last hebben van een ochtendhumeur, zo schrijft de Daily Mail.
Amerikaanse onderzoekers analyseerden meer dan een half miljard Tweets van 2,4 miljoen mensen in 84 landen. Daaruit blijkt dat mensen het vrolijkst zijn als ze net wakker zijn. In de loop van de dag worden ze chagrijniger, om vervolgens ’s avonds weer in een beter humeur te komen.  
 

Fantastisch

De onderzoekers keken naar hoe vaak woorden als 'fantastisch', 'geweldig', 'hilarisch' en andere woorden die duiden op een goed humeur werden gebruikt op verschillende tijdstippen. Ook werd er gekeken naar het gebruik van woorden die wijzen op een minder goed humeur. 
 

Slaappatroon

Uit het onderzoek bleek tevens dat mensen in het weekend over het algemeen ook vrolijker zijn. Toch heeft dat niks met werk te maken, zo menen de onderzoekers. Ze vermoeden dat het natuurlijk slaappatroon de oorzaak is. 
De onderzoekers concluderen dat mensen 's ochtends vrolijker zijn omdat ze dan goed uitgerust zijn. In het weekend zetten minder mensen de wekker, waardoor ze later wakker worden en beter zijn uitgerust. Daarom zouden ze in het weekend in het algemeen ook in een beter humeur zijn.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017