Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Middagslaapje helpt kleuters bij leren

Mooi & Gezond nieuws

Middagslaapje helpt kleuters bij leren

24 september 2013
Deel met je vrienden
 
Middagslaapje helpt kleuters bij leren
Kleuters kunnen beter informatie opnemen na een middagdutje. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Massachusetts Amherst.
 
De onderzoekers bestudeerden 40 kinderen van 3 tot 5 jaar die naar pre-school gingen, een Amerikaanse onderwijsvorm die voorafgaat aan de kleuterschool. Op sommige pre-schools is het gebruikelijk om 's middags even te slapen, op andere gebeurt dat niet.
 

​Meer onthouden

Als de kleuters een uur sliepen na de lunch, bleken ze 10 procent meer informatie te onthouden dan wanneer ze de hele dag wakker waren gebleven. Ook scoorden ze na een middagslaapje 's middags en de volgende dag beter op visueel-ruimtelijke testen. 
Vervolgens werden 14 kinderen nader onderzocht in een slaaplaboratorium om te zien wat er in hun hersenen gebeurde tijdens hun middagdutje. Tijdens het slapen, bleken de kleuters een verhoogde activiteit te vertonen in hersengebieden die te maken hebben met leren en het integreren van nieuwe informatie.
 

​Middagslaapje aanmoedigen

"Onze studie toont aan dat een dutje kinderen helpt om wat ze op school leren beter te onthouden", zegt Rebecca Spencer. Oudere kinderen stoppen van nature met overdag slapen, maar jonge kinderen zouden volgens de onderzoeker aangemoedigd moeten worden om een middagslaapje te doen.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017