Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Middel tegen muggen werkt niet altijd goed

Mooi & Gezond nieuws

Middel tegen muggen werkt niet altijd goed

24 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Middel tegen muggen werkt niet altijd goed
Lang niet alle middelen tegen muggen werken effectief, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Producten met minder dan 10 procent Deet of Citronella zijn niet hardnekkig genoeg om de muggen op afstand te houden. “Veel consumenten denken dat Citronella een goed middel is tegen muggen, maar de wetenschappelijke effectiviteit is niet bewezen”, zegt woordvoerder Sandra de Jong van de Consumentenbond.
 

PMD

Sinds kort zijn er ook middelen op basis van PMD op de markt, paramenthanediol. PMD is minder bekend, maar werkt net zo goed als Deet. PMD ligt ook in de winkel onder de naam Citriodiol, de natuurlijke variant van het ingrediënt. “Voor kinderen tot zes jaar zijn middelen met Citriodiol veel veiliger dan Deet.”
 

Tips

Wie muggen op de natuurlijke manier wil weren, kan zich altijd achter een klamboe of hor verschuilen. Haarlak en parfum trekken ze juist aan. “Een andere tip is om eerst zonnebrand op te smeren en daarna pas muggenmelk. De zonnebrandcrème kan de werking van het antimuggenmiddel verminderen en omgekeerd.” Zonnen in een gebied met muggen doe je door dertig minuten voor het zonnen een zonnebrandmiddel op te smeren. Na 20 minuten volgt het antimuggenmiddel. 
Bron: Metronieuws
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017