Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Minder moedersterfte in Nederland

Mooi & Gezond nieuws

Minder moedersterfte in Nederland

06 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Minder moedersterfte in Nederland
De kans dat een Nederlandse moeder sterft tijdens een zwangerschap of in het kraambed is sinds 2000 met 58 procent gedaald. Volgens het rapport State of the World Mothers 2014 van kinderrechtenorganisatie Save the Children presteert Nederland daarmee opvallend goed.
 

Top tien

Nederland staat in de top tien wereldwijd als het aankomt op een laag risico op moedersterfte. Over een periode van vijftien jaar staat Nederland zesde, in 2014 vijfde. Finland voert de lijst aan. In Niger was de kans de afgelopen vijftien jaar op moedersterfte het grootst, in 2014 presteerde Somalië het slechtst.
 

Risico's

In het rapport wordt tegelijk gewaarschuwd dat in veel geïndustrialiseerde landen de kans groeit dat een moeder een zwangerschap of bevalling niet overleeft. Een verklaring daarvoor geeft het rapport niet, omdat ook experts geen sluitende verklaring hebben. "In de Verenigde Staten vermoeden velen dat de toename wordt veroorzaakt door meer risicovolle bevallingen, veroorzaakt door obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bovendien krijgen vrouwen steeds ouder kinderen en worden er vaker meerlingen geboren door een toename aan kunstmatige bevruchtingen."
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017