Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Mobiele telefoon op nachtkastje verstoort nacht...

Mooi & Gezond nieuws

Mobiele telefoon op nachtkastje verstoort nachtrust

27 november 2014
Deel met je vrienden
 
Mobiele telefoon op nachtkastje verstoort nachtrust

Mensen, die hun mobiele telefoon op hun nachtkastje leggen, verliezen tot één uur slaap per nacht. De elektromagnetische stralingen vertragen en verstoren het inslapen. Ze kunnen zelfs hoofdpijn veroorzaken bij gevoelige mensen. Deze gegegevens, onderzocht door Zweede wetenschappers, zijn niet alleen belangrijk voor volwassenen, maar zeker voor kinderen en jongeren die hun mobiele telefoon meest 's avonds gebruiken.

Net die groep jonge mensen heeft -nog meer dan volwassenen- nood aan degelijke, herstellende nachtrust. Het gebruik en de nabijheid van de mobiele telefoon, vlak voor het slapen, resulteert op termijn in veranderingen van het humeur en persoonlijkheid. Kinderen krijgen, volgens de wetenschappers, sneller ADHD of depressieve symptomen. Dit alles heeft ook gevolgen op de schoolresultaten omdat het concentratievermogen aan het aanleveren van nieuwe kennis moeilijker verloopt door het gebrek aan slaap.

Bron: abcgezondheid
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017