Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Modellen Liverpool Fashion Week krijgen verbod...

Mooi & Gezond nieuws

Modellen Liverpool Fashion Week krijgen verbod op zonnebank

11 oktober 2013
Deel met je vrienden
 
Modellen Liverpool Fashion Week krijgen verbod op zonnebank
Organisatoren van de Fashion Week in Liverpool verbieden hun modellen op de catwalk om gebruik te maken van de zonnebank.
 

The Look to Die For campagne

In een poging de tieners te stoppen om onder de zonnebank te kruipen, komt de stad nu met The Look to Die For campagne, waardoor modellen met een te zongebruinde huis worden geweigerd op de catwalk, zo meldt Daily Mail.
De gemeenteraad van de stad maakt zich al jaren zorgen om de zonnebankcultuur die heerst onder jonge Britse vrouwen. Meer dan de helft van de 15 tot 17-jarigen in Liverpool maakt minimaal één keer per week gebruik van het apparaat. "In Liverpool is bruin zijn een echte schoonheidsfactor. Hierdoor heerst er een continue drang om maar zongebruind te zijn", aldus een model uit de stad. 
 

Risico’s

Met de maatregel hopen de organisatoren van het evenement de Britse jeugd bewuster te maken van de risico’s van zonnebanken, waaronder huidkanker.
"De gezondheid en het welzijn van onze modellen is het belangrijkst. We zijn erg blij dat dit de eerste modeweek is waarbij er een volledig verbod is op modellen met een zonnebankhuid", stelt Amanda Moss, organisator van de Liverpool Fashion Week.
Volgens Moss is het belangrijk om de Britse jeugd te laten zien dat modellen geen zonnebank nodig hebben. "Onze meiden hebben ook een gouden gloed over hun huid, maar dat komt uit een ongevaarlijk flesje."
 

Contract

Modellen die meedoen aan het evenement zullen een contract moeten ondertekenen waarin ze de belofte afleggen in de week van 14 t/m 19 oktober geen bezoek te brengen aan de zonnebank.
In 2012 werd eenzelfde anti-zonnebankmaatregel toegepast bij de modellen die aan de Londen Fashion Week meededen. 
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017