Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Moe in de lente: dit kun je eraan doen

Mooi & Gezond nieuws

Moe in de lente: dit kun je eraan doen

02 april 2015
Deel met je vrienden
 
Moe in de lente: dit kun je eraan doen

Een futloos gevoel, vermoeide ogen, prikkelbaarheid of hoofdpijn: bij iedereen uit vermoeidheid zich anders. Hoewel goed slapen, genoeg bewegen en stress vermijden goed helpen om je fit te voelen, kunnen ook vitamines en mineralen een steentje bijdragen. Hier kun je op letten.

Fit met vitamines en mineralen

Vooral B-vitamines en vitamine C spelen een grote rol bij de energiestofwisseling. De European Food Safety Authority (EFSA) vindt dat dit voor een aantal vitamines en mineralen zo goed onderzocht is, dat fabrikanten hierover zelfs een claim op hun verpakking mogen zetten.

Zo mag van vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en de mineralen ijzer en magnesium op de verpakking staan dat het 'bijdraagt tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid'. Belangrijk dus om genoeg van deze vitamines binnen te krijgen. B-vitamines vind je vooral in producten van dierlijke afkomst en in kleinere hoeveelheden in groente en graanproducten. Groente, fruit en aardappels zijn een belangrijke bron van vitamine C en ijzer zit vooral in vlees, brood en groenten. Magnesium komt in bijna alle voedingsmiddelen voor.

Supplementen

Gezonde en gevarieerde voeding is genoeg om ervoor te zorgen dat je genoeg van alle vitamines binnenkrijgt. Wel wordt het vrouwen ouder dan vijftig en mannen ouder dan zeventig aangeraden om een vitamine D-supplement te gebruiken. Er zijn ook speciale multivitamines op de markt met daarin naast vitamine D alle belangrijke vitamines en mineralen.

 

 

Bron: Vitamine Informatie Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017