Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Morning-afterpil ook geschikt voor zware vrouwen'

Mooi & Gezond nieuws

'Morning-afterpil ook geschikt voor zware vrouwen'

28 juli 2014
Deel met je vrienden
 
'Morning-afterpil ook geschikt voor zware vrouwen'
De morning-afterpil Norlevo is ook geschikt voor zware vrouwen. Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EGb) vastgesteld. De producent van de pil, het Franse HRA Pharma, vermeldt sinds vorig jaar in de bijsluiter dat Norlevo niet werkt bij vrouwen die zwaarder zijn dan 80 kilo.
 

Levongestrel

HRA Pharma had dit geconcludeerd op basis van onderzoek naar levongestrel, het werkzame bestanddeel van de pil. Het EGb gaf donderdag een verklaring uit waarin het zegt te hebben vastgesteld dat het onderzoek te beperkt en te zwak is om met zekerheid te kunnen zeggen dat de morning-afterpil bij zwaardere vrouwen minder goed werkt.
 
Norlevo is zonder recept verkrijgbaar, ook in Nederland. In de bijsluiter staat nu nog dat de pil 52 tot 85 procent van de verwachte zwangerschappen na onbeschermde geslachtsgemeenschap of mislukte anticonceptie voorkomt, maar minder goed werkt bij vrouwen zwaarder dan 75 kilo en niet werkt bij vrouwen zwaarder dan 80 kilo.
Bron: Artsennet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017