Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>MST opnieuw beloond met roze lintje voor goede...

Mooi & Gezond nieuws

MST opnieuw beloond met roze lintje voor goede borstkankerzorg

31 juli 2015
Deel met je vrienden
 
MST opnieuw beloond met roze lintje voor goede borstkankerzorg
De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft MST opnieuw beloond met het roze lintje. MST voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. MST kreeg het lintje ook al in 2014. 
 

Korte wachttijden en goede casemanager

Het behalen van het roze lintje laat zien dat MST positief scoort op de criteria van de Monitor Borstkankerzorg, een grootschalig onderzoek dat ervaringen van patiënten met informatie over de kwaliteit van het zorgaanbod combineert. Deze criteria worden jaarlijks opnieuw aangescherpt en vastgesteld. De kracht van MST? Het scoort goed op het gebied van wachttijden tot de operatie, en ook de casemanager, het vaste aanspreekpunt voor de patiënt, werd goed beoordeeld. 
 

Nog betere zorg

De Mammacare van MST wordt vanaf eind oktober 2015 geconcentreerd in Oldenzaal waarmee de zorg nog meer zal verbeteren. Met name de periode van onzekerheid van de patiënt zal zo kort mogelijk gemaakt worden. Mensen kunnen bij een vermoeden van borstkanker na een verwijzing van de huisarts binnen 24 uur terecht. Daarbij is het mogelijk binnen 1 dag alle onderzoeken af te nemen, een eerste diagnose te stellen en de resultaten met een behandelplan voor te leggen. 
 

Privacy en rust

De vernieuwde plek van het Centrum voor Mammacare in Oldenzaal is geheel gericht op patiënten met borstproblematiek. De rustige, lichte afdelingen hebben een ontspannen uitstraling en er is dankzij wachtruimtes met hoge banken veel respect voor privacy. Er wordt geprobeerd het intensieve proces dat de patiënt doormaakt zo goed mogelijk te begeleiden. 
 
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017